seksualiteit

Beste …,

Ik ervaar al een tijdje problemen wat betreft de seks met mijn vriend. Ik durf er niet mee naar de huisarts, omdat ik het onderwerp wat beschamend vind om face-to-face met een ‘vreemde’ man te bespreken. Vandaar dit mailtje.

Onlangs heeft mijn vriend me ontmaagd. Die eerste keer was fijn, ik had pas later wat last van pijn en toen zijn we gestopt. De keren daarna wilde hij het graag nog eens proberen, maar het deed steeds vaker pijn. Ik kreeg last van een branderig gevoel tijdens de gemeenschap, vooral ook bij de ingang van mijn vagina (het maakt daarbij niet uit of we wel of geen condoom gebruikten). Daardoor werd seks voor mij een behoorlijk negatieve ervaring waarbij ik vaker ‘nee’ dan ‘ja’ zei. Voorlopig durf ik geen ‘echte’ seks meer te hebben met mijn vriend. Ik baal er zelf ook van, want het voelt toch een beetje als tekortschieten tegenover hem. Nu heb ik steeds minder zin in seks, ook de seks waarbij we op een andere manier elkaar bevredigen (wat ik eerst heel fijn vond), en ik vind het erg moeilijk om er nog van te kunnen genieten. Ik merk dat, zodra hij bij mij naar binnen gaat, ik erg gespannen ben. Daardoor doet het zeer en ik vind het heel lastig om me te ontspannen. Als me dat een keer eindelijk lukt, geniet ik er wel van.

Het zit me erg dwars dat ik op dit moment niet/nauwelijks kan genieten van ons seksleven en dat zorgt ook wel eens voor spanningen/ruzies binnen de relatie. Ik zou er heel graag iets aan willen doen, maar ik weet niet wat. Daarbij ben ik ook bang om mijn vriend het gevoel te geven dat hij faalt als minnaar. Ook om die reden heb ik vaak gedaan alsof ik een orgasme had, terwijl ik die eigenlijk bijna nooit heb. Ik wil hem niet kwetsen dus ik probeer hem te sparen. Verder zeg ik wel vaak wat ik wel of niet lekker vind, maar ik merk dat ik het vaak moet herhalen voordat hij het echt onthoudt. Dan voel ik me net een zeur en zeg ik op een gegeven moment maar gewoon niks terwijl ik doe alsof ik het lekker vind. Maar ik weet dat ik dat niet langer kan volhouden. Ik hou van mijn vriend en wil hem niet kwetsen, maar zoals het nu gaat word ik er niet gelukkiger van. Ik hoop dat u misschien weet wat ik zou kunnen doen zodat het voor hem en mij weer leuker wordt om op die manier samen te zijn.

Mvg,

Marije

Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *