zwangerschap

Hallo,

Mijn vraag is wat lastig uit te leggen maar ik zal proberen het zo duidelijk mogelijk te doen.

In oktober 2010 ben ik na jaren gestopt met de pil slikken. Mijn vriend en ik wilde in januari (dit ivm Malariatabletten) beginnen aan kinderen. Door omstandigheden/spanningen hadden we besloten om het toch nog even uit te stellen.

Op zondag 17 april 2011 ben ik weer begonnen met de pil (ik voelde dat ik ongesteld moest worden, dat had niet lang geduurd). Ik had toen wel last van menstruatieklachten als dit probeerd door te zetten maar ik had geen doorbraakbloeding uiteindelijk. Op donderdag 21 april heb ik sex gehad maar zonder condoom. Voor de zekerheid de dag erna de morning afterpil geslikt (ongeveer 10 uur na de sex).

Omdat ik onzeker was heb ik 2 zwangerschapstesten gedaan. De maandag na de morningafter pil en op de donderdag. Beide negatief en donderdagmiddag werd ik ook ongesteld.

Ik was ook op maandag 25 april gestopt met de pil omdat ik ontzettend veel last had van menstruatie klachten terwijl ik niet ongesteld werd. 3 dagen nadat ik gestopt ben werd ik ook ongesteld zoals ik al zei en behoorlijk ook. Dat ben ik wel gewend dus het was niet vreemd. Mijn menstruatie is verder ook normaal verlopen.

Volgens de bijsluiter van mijn pil moest ik 7 dagen na mijn eerste ongesteldheidsdag weer starten met de pil. Dat heb ik ook gedaan.

Sinds een week heb ik last van obstipatie, lichte steken op blaas hoogte en witte afscheiding (dik). Ook heb ik steken boven aan mijn borsten. Maar vooral aan 1 borst aan de zij/onderkant.

Obsitpatie heb ik regelmatig, witte dikke afscheiding ook wel eens maar die steken in mijn borsten niet. Op blaashoogte kan natuurlijk ook blaasontsteking zijn want mijn urine is een klein beetje troebel.

Maar de kans dat ik zwanger ben?? Dat is dus de ham vraag. Kan ik me nu beter weer testen? Gaat dat wel als ik nu de pil slik? Kunnen het ook bijwerkingen zijn omdat ik de pil zo onregelmatig heb geslikt? Kan ik beter wachten met testen tot ik klaar ben met de pil?

Ik wil het liever aan mijn huisarts vragen maar die is uiteraard precies deze week op vakantie en vraag zulk soort dingen liever niet aan een vreemde arts. Misschien adviseren jullie dit juist om wel te doen maar goed.

Mijn vraag is of het uberhaupt wel mogelijk is dat ik zwanger ben? Morning afterpil, gewoon gemenstrueerd zoals altijd en eigenlijk niet in mijn vruchtbare periode sex gehad.

Wat adviseren jullie? Ik merk wel dat ik ontzettend zenuwachtig ervan word. Ik heb een zware tijd achter de rug en het ging al niet zo lekker dus mijn paniekaanvallen en angst komen helemaal boven.

Alvast heel erg bedankt voor de moeite om deze mail te beantwoorden!

Sharon

Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *