vertrouwen in de pil

Goedemiddag,

Voordat ik mijn vraag formuleer zal ik eerst vertellen wat er aan vooraf ging om het te verduidelijken.

2 maanden geleden kreeg ik last van buikpijn. De gedachten speelde bij mij op dat het een zwangerschap kon zijn ondanks dat ik netjes de pil(steridil 30) slik. Ik heb 3 weken nadat ik voor het eerst de buikpijn voelde een zwangerschapstest gedaan. Daar dacht ik een streepje te zien maar dit was gezichtsbedrog. Mijn angst voor zwangerschap is sindsdien ongekend.
Ik heb nog 3 zwangerschapstesten gedaan en een bloedtest, allen negatief. Volgens de arts is dit gecreerde angst en ben daar ook voor in behandeling bij een psycholoog. Ik heb ook besloten om zolang de angst aanhoudt geen seks te hebben(nu een maand).
Hetgeen waar ik nu bang voor ben is dat ik via via zwanger raak. (bijvoorbeeld via dekens, dezelfde kraan gebruiken etc.) Zoals hierboven gezegd hebben we geen seks gehad en er is dus geen sperma bij mij in de buurt geweest. Maar ik ben zelfs bang voor bijvoorbeeld voorvocht dat via zijn handen mijn handen bereikt en dat ik daarna na de wc ga.
Mijn vraag is: Op welke manieren kan het toch kwaad dat je zwanger wordt terwijl je geen seks hebt. Kan het via,via?

Nu is er nog een 2de probleem bijgekomen. Gister ben ik mijn pil vergeten in te nemen. Hier kwam ik 13uur later achter (en heb m toen meteen ingenomen). Ik zit op de 16de dag(3de week). Nu staat in mijn bijsluiter dat je dan je stopweek moet overslaan en meteen de volgende strip moet nemen. Alleen ben ik bang als ik een doorbraakbloeding krijg ik helemaal in paniek raak dat ik zwanger ben. Kan ik ook nu nog de 5 pilletjes van deze strip en 2 van de volgende strip nemen en dan een stopweek inlassen. Of is dat minder betrouwbaar? En is de betrouwbaarheid van de pil al sowieso afgenomen bij 1 vergeten pil?

sorry voor het lange verhaal. Hopelijk kunnen jullie mij iets van rust bezorgen.

Hopend op een spoedig antwoord,
Josien

Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *