Abortus en mirena spriraaltje

Mijn naam is Manon en ik ben 18 jaar. Ongeveer 2 maanden geleden heb ik een abortusbehandeling ondergaan omdat ik ongewenst zwanger was geworden van mijn vriend. Deze abortusbehandeling heb ik ondergaan bij CASA Rotterdam. Mijn huisarts vertelde mij toen dat deze abortuskliniek de optie aan mensen geeft om na een abortus een spiraaltje te laten plaatsen, wat ik dus ook heb laten doen. Omdat mijn ouders christelijk zijn weten zij van niks.
Nu heb ik gister (woensdag 1 september 2010) een brief gehad van mijn zorgverzekering National Academic dat ze 165.00 euro van mijn rekeningnummer incasseren. In verband met het feit dat niet alle gedeclareerde kosten in aanmerking komen voor vergoeding.
Ten eerste is er het probleem dat ik dat geld niet heb..
Ten tweede kunnen mijn ouders nog gewoon op mijn rekening kijken, dus als mijn zorgverzekering dit bedrag incasseert zal ik het ze alsnog uit moeten leggen wat ernstige gevolgen zou kunnen hebben.
En ten derde; er staat overal op internet dat een abortus gratis is ( en ook anoniem kan worden gedaan) dus snap ik niet waarom ik alsnog voor dit bedrag moet opdraaien?! mijn huisarts heeft toentertijd gezegd dat het zetten van een spiraaltje na de abortusbehandeling gratis was en ook bij CASA hebben ze mij helemaal niks verteld over een eventueel kostenplaatje, mocht dit de aanleiding zijn voor deze rekenin. En bovendien staat er ook op heel veel sites, dat het spiraaltje wel vergoed wordt..

Zou u mij alstublieft verder kunnen helpen?

Vriendelijke Groet,

Manon

Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *