E-consult gesteld op Seksenzo oud

Goed, poging 2. Nu even wat korter: mijn vriendin heeft haar eerste seksuele ervaring niet goed ervaren. Het was pijnlijk en eigenlijk wou ze niet, maar heeft geen nee durven zeggen; de jongen was zo ‘lief’ en hij was ook een aantal jaren ouder. Ze heeft toen wel direct durven aangeven dat ze niet meer wilde vanwege de pijn; ze is niet verder gegaan. Hij wilde wel en daar voelde ze zich ten eerste al slecht over. Nu zit zij ook met het probleem dat ze min of meer seks tegen haar wil heeft gehad en ze zit met de vraag of ze het uberhaupt seks kon noemen (of ze is ontmaagd) of niet.

Ik kan me heel goed inleven in haar situatie en het lijkt me geen leuke ervaring om mee rond te lopen. Ze geeft zelf aan dat ze het heeft weggepropt, en zelfs ik kan vertellen dat dat niet het juiste is om te doen. En ik wil natuurlijk ook niet dat het onze eerste keer negatief beinvloedt!

Dat ze zo open is doet me goed, maar ik vind eigenlijk dat ze er met een deskundige over moet praten en het niet tussen ons moet houden. Dat ziet ze niet echt zitten, daarom neem ik het initiatief. Dat haar ouders het niet mogen weten, oke, maar ik heb ook de huisarts genoemd,

Mijn vraag: hoe kan ik haar helpen (kan ik haar er wel mee helpen) en is het noodzakelijk dat zij hier met een deskundige over gaat spreken? Zo ja, hoe kan ik haar helpen en hoe kan ik haar overhalen om iemand te spreken!?

In ieder geval bedankt voor de moeite (ook voor mijn vorige mislukte bericht ;p) en ik vind het super dat ik mijn probleem hier zomaar neer kan leggen en er een deskundig antwoord op krijg!

Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *