E-consult gesteld op Seksenzo oud

Beste Seksenzo!

Ik heb aan jullie een vraag over de pil. Ik slik de pil sinds november en ben aan het einde van mijn derde strip. Maar op de 19/20e dag kwamen er sporen door van een mogelijke ongesteldheid. Gisteren op 29 januari 2009 was de 20e dag: het is nog geen bloeding maar meer bruine slijm. Vandaag is het mijn 21ste dag (31 januari 2009_ en ik slik vanavond mijn pil voor het laatst in.
Zelf denk ik dat dit te vroeg ongesteld kan komen doordat ik mijn stopweek verlengd heb van 5 naar 7 dagen.
In de eerste twee maanden heb ik een stopweek van 5 dagen gehad en nu heb ik vorige maand een stopweek van 7 dagen ingelast omdat ik te horen had gekregen dat dat ook kon. En omdat ik in het buitenland voor de komende maanden zit en mijn vriend in NL dacht ik dat verlengen naar 7 dagen geen probleem moet zijn.

Had ik mijn stopweek niet verlengd dan zou ik dus alsnog op 31 januari ongeveer ongesteld moeten worden (in de eerste twee maanden was ik steeds op de 3e dag van de stopweek ongsteld geworden), wat morgen is en niet vandaag.

Dus nu denk ik dat het gewoon komt door misschien stress, moeheid, aanpassing aan nieuwe omgeving omdat ik in Canada zit. Zou dat ook mijn ongesteldheid beinvloeden?

Mijn vraag is nu: vinden jullie dat ik mijn stopweek weer moet verkorten naar 5 dagen?
(dan moet ik dus op 5 februari beginnen en niet op 7 februari) Of kan ik gewoon doorgaan met een stopweek van 7 dagen?

En mijn tweede vraag is: Ik heb elke dag netjes mijn pil ingenomen, en nooit echt drastisch te laat geweest met slikken (hooguit 2 uur/3 uur later dan normaal), ben ik dan nog steeds meteen beschermd als ik op 7 februari begin met slikken?
Want mijn vriendje komt mij namelijk op de 14 februari opzoeken, wat een week later is nadat ik met de pil ga beginnen, en dan wil ik wel nog beschermd zijn.

Hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen!

Groetjes

Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *