E-consult gesteld op Seksenzo oud

Hai!

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik heb op 24 oktober een overtijdsbehandeling gehad bij CASA en moest vanaf die dag dan ook meteen beginnen met de anticonceptiepil. Ik heb van mijn huisarts de apothekers versie gekregen van de microgynon 20 (dus niet van Schering). Voorheen slikte ik de pil namelijk niet. Maar omdat ik wilde wachten tot mijn volgende menstruatie, heb ik de pil niet meteen geslikt. Ik wilde wachten tot ik ongesteld zou worden zodat het dan meteen de pil effectief zou zijn.

Ik heb toen mijn nacontrole op 17 november gehad met iemand van de kliniek en heb toen toch na dat gesprek besloten om die dag te beginnen met de pil. Ik heb het toen ook gehad over waarom ik de pil niet slikte (want ik heb namelijk gehoord van onder andere mijn huisarts en andere vriendinnen) omdat ik te horen kreeg dat als je zomaar op een dag met de pil begint, de pil pas bij de tweede strip effectief zou zijn. Maar de arts waarmee ik die dag gesproken heb zei me dat ik het verkeerd had begrepen en dat ik gewoon moest beginnen met het innemen van de pil, MAAR dat ik de eerste 14 dagen nog wel met condoom moest vrijen Daar heb ik me ook aan gehouden alleen vraag ik me nu af wat nou echt klopt. Ik heb gisteren op zondag mn laatste pil gehad en heb vrijdag en zaterdag nog even zonder condoom gevree”en (dus ik zat al wel in mijn derde week van de pil), MAAR daarna weer MET condoom, omdat ik toch nog erg bang ben dat de pil toch niet helemaal veilig is en ik wil niet nogmaals zo een behandeling ondergaan.

Wat ik van jullie graag wil weten is, wie heeft er nou gelijk? De arts van de kliniek of mijn huisarts? Want ik ben zo bang dat er misschien iets is gebeurd nu.
Ik lees op internet allemaal verschillende dingen, waaronder dat de pil pas effectief is bij de tweede strip/cyclus als je zomaar op een willekeurige dag begint.

Ik hoop dat u mijn verhaal begrijpt en mij kan helpen hierbij.

groetjes

Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *