E-consult gesteld op Seksenzo oud

Sinds een half jaar gebruik ik de nuvaring, tot nog toe geen problemen. Twee weken geleden (vrijdag 17 okt.) was de eerste dag van m’n huidige cyclus; die ochtend heb ik de ring dus ingebracht.

Afgelopen zaterdag/zondag heb ik seks gehad. De woensdag erna werd ik ineens ongesteld (de ring zou nog tot volgende week vrijdag ingebracht moeten blijven). Wat bleek: de ring was er tijdens/na de seks dat weekend uitgegaan zonder dat we dit gemerkt hadden; hier kwam ik pas woensdag, door m’n ongesteldheid, achter (de ring bleek in bed te liggen).

Ik heb, na de bijsluiter erop na te hebben geslagen, direct die woensdag een nieuwe ring ingedaan (de oude had m’n vriend al weggegooid…). De bijsluiter zegt dat ik deze ring een week in moet houden (en die tijd iig seks hebben met condoom) en na volgende week woensdag een ringvrije week moet nemen. Een week later zou ik dan de cyclus weer gewoon kunnen starten.

Mijn vragen:
– Hoe groot is de kans dat ik zwanger ben geraakt? ik zat dat weekend dus nét in m’n tweede week. Ik maak me nogal zorgen omdat ik de ring dus nogal lang niet heb ingehad; ruim 3 dagen (!).
– Is de manier waarop ik de bijsluiter denk te volgen de juiste; nu een nieuwe ring, volgende week een ringvrije week?
– Wanneer kan ik een zwangerschapstest doen om een en ander volledig uit te sluiten?
– Is, mocht ik dan zwanger zijn, een overtijdsbehandeling dan mogelijk en kan dat bij een huisarts of bij de ggd? Ik woon bij m’n ouders en die hoeven dit niet te weten…

Ik hoop dat jullie antwoord weten op mijn vragen; van de diverse internetfora werd ik in ieder geval niet veel wijzer.

Alvast bedankt,

groetjes Els

Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *